Γεια σας!
Μπορεί κάποιος/α να μου εξηγήσει γιατί όταν τηγανίζω πατάτες μου διαλύονται;
Αυτο μου συμβαίνει ανεξαρτήτως ποσότητας λαδιού που βάζω ή πατάτας. Τι φταίει;
Μπορεί κάποιος/α να μου εξηγήσει γιατί όταν τηγανίζω πατάτες μου διαλύονται;
Αυτο μου συμβαίνει ανεξαρτήτως ποσότητας λαδιού που βάζω ή πατάτας. Τι φταίει;
05-08-2018, 23:20
2018-08-05T23:20:42+03:00
https://www.answers.gr/uploads/erotiseis/51_1024x512.jpg
8
Απάντησε στην ερώτηση
Συνδέσου στον λογαριασμό σου, για να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση.
Απαντήσεις (8)
06-08-2018, 00:11
Βάζεις πολλές πατάτες μαζί, γιαυτό σου συμβαίνει αυτό!
Πρέπει να βάζεις λίγες πατάτες και να μην τις ανακατεύεις συχνά!
Πρέπει να βάζεις λίγες πατάτες και να μην τις ανακατεύεις συχνά!
Ανώνυμος
06-08-2018, 00:48
Δεν σου φταίνε οι πατάτες άπλα θέλουν μπόλικο λάδι και όχι ανακάτεμα όλη την ώρα!
06-08-2018, 16:05
Απ'ότι ξέρω οι κίτρινες πατάτες κάνουν για τηγάνισμα, ενώ οι άσπρες είναι για βράσιμο και φούρνο. Οπότε κοίτα μήπως χρησιμοποιείς την "λάθος" πατάτα, και επίσης θέλει καυτό λάδι (με δυνατή φωτιά).
06-08-2018, 21:58
Καταρχήν πρέπει να καίει καλά το λάδι, δηλαδή όταν τις βάλεις στο τηγάνι θα πρέπει να κάνουν δυνατό ήχο και φυσαλίδες.
Επίσης μην γεμίζεις το τηγάνι, δεν θέλει πολλές μαζί!
Επίσης μην γεμίζεις το τηγάνι, δεν θέλει πολλές μαζί!
06-08-2018, 22:01
Θα πρέπει το λάδι να είναι μπόλικο και καυτό και να μην τις ανακατεύεις πριν ροδίσουν. Όταν ροδίσουν (πάρουν δηλαδή χρυσό χρώμα) από την κάτω πλευρά μόνο τότε ανακατεύουμε και πάλι ώστε να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
01-10-2021, 11:46
Θα πρέπει το λάδι που βάζεις να είναι αρκετό και επίσης, να μην τις ανακατεύεις τόσο συχνά.
28-10-2025, 16:31
Αρχικά, πρέπει να μη γεμίζεις το τηγάνι με πατάτες. Δε χρειάζεται να τηγανίζεις πολλές μαζί. Επίσης, χρειάζεται να χρησιμοποιείς αρκετό λάδι κι αυτό να καίει καλά. Εννοώ ότι όταν βάζεις τις πατάτες στο τηγάνι, θα πρέπει να κάνουν δυνατό ήχο και φυσαλίδες. Ακόμη, να αποφεύγεις να τις ανακατεύεις συχνά και κυρίως, να μην τις ανακατεύεις πριν ροδισουν, πριν πάρουν δηλαδή ένα χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα. Όταν συμβεί αυτό από τη μια πλευρά, μόνο τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τις ανακατέψεις για να ροδισουν κι από την άλλη. Τέλος, ενδέχεται να παίζει κάποιο ρόλο το τι χρώματος πατάτες χρησιμοποιείς. Οι κίτρινες είναι ιδανικές για τηγάνισμα, ενώ οι άσπρες ενδείκνυνται για βράσιμο και ψήσιμο στο φούρνο. Αν χρησιμοποιείς άσπρες πατάτες για τηγάνισμα, ίσως είναι αυτός ο λόγος που διαλύονται...
Έχεις παρόμοια ερώτηση ή θα ήθελες να ρωτήσεις κάτι άλλο;
ΡΩΤΗΣΕ
ΡΩΤΗΣΕ