Ανώνυμος 

Γειά σας. Είμαι 15 ετών κορίτσι  και πάω Τρίτη γυμνασίου. Σήμερα πηρα το πρώτο μου άρωμα. Το ξερω άργησα λίγο... Θέλω να ρωτήσω πόσο θα πρέπει να βάζω στο σχολείο,ωστε όταν μπαίνω στην τάξη πχ να μην μυρίζει παντού, αλλά όταν με πλησιάζει κάποιος να το μυρίζει έστω ελάχιστα. Μου είπε η μητέρα μου στο σχολείο να βάζω λίγο, δλδ μόνο στους καρπούς. Αν βάζω μόνο στους καρπούς θα μυρίζει καθόλου ή μπα.
Υ:το συγκεκριμένο άρωμα είναι πολύ ελαφρύ  
30-05-2021, 23:20
2021-05-30T23:20:38+03:00
https://www.answers.gr/uploads/erotiseis/105_1024x512.jpg
1
Απάντησε στην ερώτηση
Συνδέσου στον λογαριασμό σου, για να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση.
Απαντήσεις (1)
deppy96 
31-05-2021, 20:52
Μπορείς να βάζεις και στον λαιμό (πλάγια ή πίσω, αυχένα δηλαδή), πέρα από τους καρπούς!
Γενικότερα, μπορείς στα παρακάτω σημεία, τα οποία θερμαίνονται πιο γρήγορα, και έτσι απελευθερώνουν το άρωμα:

(έχω επισυνάψει και άλλη μία, που δείχνει και για τους άντρες)
1-2 ψεκασμοί είναι εντάξει, ανάλογα και το πόσο βαρύ/ελαφρύ είναι το άρωμα. Εφόσον το δικό σου είναι πολύ ελαφρύ, τότε μπορείς και με 2 (αν και για την χρήση που το θες (σχολείο) νομίζω δεν χρειάζεται τόσο).

Για μένα, αυτό που μπορείς να κάνεις για να ξέρεις ακριβώς αν είναι εντάξει, είναι να δοκιμάσεις αρχικά με 1 ψεκασμό, και όταν θα πας στο σχολείο ρώτησε τις φίλες σου να σου πουν αν και πόσο μυρίζουν το άρωμα, οπότε κρίνεις με βάση αυτό που θα σου πουν! Αν σου πουν ότι δεν μυρίζει και τόσο, την επόμενη κάνε 2 ψεκασμούς, και ξανά ρώτησε τες να σου πουν αν με τους 2 μυρίζει εντάξει ή πολύ έντονα :)
Γενικά δεν θες να σε πνίγει η μυρωδιά, οπότε κάνε δοκιμές μέχρι να πετύχεις το κατάλληλο αποτέλεσμα!
Αν δεις ότι δεν έχει μεγάλη διάρκεια, μπορείς να πάρεις ένα μπουκαλάκι μαζί σου, και να επαναλάβεις έναν ψεκασμό μετά από 4-5 ώρες.. (αλλά στην τελική σχολείο είσαι οπότε δεν υπάρχει και τόσος λόγος)

Tip: Όταν κάνεις ζεστό μπάνιο, ανοίγουν οι πόροι του δέρματος, οπότε απορροφάται καλύτερα το άρωμα, και καλύτερη απορρόφηση σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια! (φυσικά, χρησιμοποίησε σαπούνι που να μην έχει δικό του άρωμα, ώστε να μην υπάρξει "σύγκρουση" μεταξύ του σαπουνιού και του αρώματος σου)
(Επίσης, αν το βάλεις τότε, δηλαδή μετά το μπάνιο, στέγνωσε καλά το δέρμα προτού βάλεις το άρωμα)

Σαν απόσταση μεταξύ αρώματος και δέρματος, υπολόγισε να απέχει ~15 εκατοστά. Αν δεις ότι το δέρμα σου μουσκεύει, τότε το κρατάς πολύ κοντά. Επίσης, μην τρίψεις σε εκείνο το σημείο, άφησε το να στεγνώσει μόνο του!
Α, και μην το βάλεις επάνω στα ρούχα γιατί μπορεί να αφήσει λεκέ/στάμπα και θα φαίνεται άσχημο (και επίσης θα βγαίνει δύσκολα και ο λεκές)!
Σχόλια απάντησης (2)
Ανώνυμος 
Ανώνυμος (Συντάκτης ερώτησης)
31-05-2021, 21:28
Ευχαριστωω για την απάντηση!Άμα βάζω στον λαιμό δεν θα μυρίζει έντονα στο σχολείο; Επίσης όταν πάω στο σχολείο σε ποιο σημείο πιστεύεις είναι προτιμότερο να βάζω (μιλάω για έναν ψεκασμό);
deppy96 
Εκτός σύνδεσης deppy96, γυναίκα27 χρ.
31-05-2021, 21:43
Το αν θα μυρίζει έντονα εξαρτάται από το πόσο ελαφρύ ή βαρύ είναι.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις δοκιμές!
Δηλαδή, ξεκίνα π.χ. αύριο (εάν δεν έβαλες ήδη σήμερα) και βάλε μόνο στους καρπούς (1 ψεκασμό).
Όταν θα πας στο σχολείο, ρώτησε κάποια φίλη σου να σου πει εντυπώσεις από το άρωμα, αν μυρίζει έντονα ή όχι κλπ. Αν σου πει ότι είναι εντάξει, τότε καλύφθηκες με την πρώτη προσπάθεια. Αν σου πει ότι δεν μυρίζει και τόσο, τότε την επόμενη ημέρα δοκίμασε και 1 ψεκασμό στον λαιμό, και δες τι θα σου πει.
Στην ουσία, "βλέποντας και κάνοντας". Κάνεις δηλαδή δοκιμές, μέχρι να φτάσεις στο κατάλληλο αποτέλεσμα!

Από την άλλη, μιας και πας σχολείο, και η ερώτηση αφορά αυτό, θεωρώ πως δεν είναι και τόσο σημαντικό να μυρίζει έντονα το άρωμα, βασικά, δεν χρειάζεται να μυρίζει έντονα. Θες κάτι απλό και διακριτικό (άλλο π.χ. εάν μία στις τόσες, π.χ. σε μία σχολική γιορτή, θες να μυρίζει λιγάκι παραπάνω...αλλά σε καθημερινή βάση μπορείς απλά να βάζεις τόσο όσο να μυρίζει ελαφρά).

Έχεις παρόμοια ερώτηση ή θα ήθελες να ρωτήσεις κάτι άλλο;
ΡΩΤΗΣΕ
Σχετικές ερωτήσεις