Ανώνυμος 

Γεια σας, είμαι 16 ετών, υψος 180 και 93 κιλά. Είναι πολλά; Στο τέλος δείχνω και φωτογραφίες μου. Η αλήθεια είναι πως έχω μεγαλη κοιλιά και μεγάλο στήθος. Ντρέπομαι λιγάκι για το λίπος μου και όταν πηγαίνω παραλία την κοιλιά μου την ρουφάω (τελευταία φωτογραφία). Τώρα θα ήθελα να σας πω κάτι,  και θέλω απόψεις από  πολλά μέλη. Όταν βλέπω κάποιον χοντρό με κοιλιά, θέλω να του μιλήσω, να πιάσουμε συζήτηση για το θέμα της παχυσαρκίας, να τους κάνω να "παραδεχθούν" κατα κάποιον τρόπο πως είναι χοντροι. Για να καταλάβετε τι εννοώ, έχω έναν ξάδελφο, ύψος 167 και βάρος 103 κιλά. Έπιασα σκόπιμα συζήτηση για τους ΔΜΣ, για να ρωτήσει αυτός σε πια κατηγορία ανήκει και να του βγάλει παχύσαρκο. Πολλές φορές μάλιστα του λέω πως το τεστ ρωτάει και πράγματα για τον σωματότυπό σου και τον ρωτάω για παράδειγμα τι τύπου κοιλιά έχει, αν η κοιλια του κρέμεται ή αν έχει δίπλες στην πλάτη. (Πράγματα που τα έχει). Του λέω επίσης, πως πέρσι στο σχολείο ήρθε μια διαιτολόγος και μας έλεγε πως να καταλάβουμε αν είμαστε πολύ χοντροί, από το λίπος στην κοιλιά που πάει πάνω κάτω από τον ομφαλό και άλλα τέτοια   και του έλεγα πράγματα που τα είχε.  Λέω πολύ συχνά τέτοιες ψεύτικες ιστορίες, για να έχουμε την συζήτηση σε αυτό το θέμα. Έχω κώλυμα με τους χοντρούς, βλέπω βίντεο στο ίντερνετ με χοντρούς και μετά ψάχνω το κανάλι αυτού που τα ανέβασε για να δω κι άλλα τέτοια. Με έχει επηρεάσει τόσο το πάχος, που σκέφτομαι τώρα στην εφοιβία  μέχρι τα 20 ίσως, να αδυνατίσω και να βρω κοπέλα και μετά τα 30 που θα έχω φύγει από το σπίτι μου με την κοπέλα μου, να αρχίσω να παχαίνω και να γίνω χοντρός. Θα παχύνω μέχρι η κοιλιά μου να κρεμάσει όπως θέλω να κρεμάσουν και τα βυζιά μου και να έχω δίπλες στην πλάτη. Η κοιλιά μου θέλω να είναι αυτό το είδος που το λίπος πάει πάνω και και κάτω από τον ομφαλό, γιατί αυτή φαίνεται πιο παχιά. Αυτό που σας λέω τώρα δεν το έχω πει ποτέ σε κανέναν. Νοιώθω πολύ περίεργος, πραγματικά. Μήπως ξέρετε γιατί έχω αυτήν την εμμονή; Παρακαλώ απαντήστε μου.
08-09-2023, 17:39
2023-09-08T17:39:19+03:00
https://www.answers.gr/uploads/erotiseis/176_1024x512.jpg
3
Απάντησε στην ερώτηση
Συνδέσου στον λογαριασμό σου, για να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση.
Απαντήσεις (3)
Ανώνυμος 
08-09-2023, 17:41
Να οι υπόλοιπες φωτογραφίες
aitenos 
08-09-2023, 21:50
Κατανοώ ότι αντιμετωπίζεις αυτήν την εμμονή σχετικά με το βάρος και την εικόνα του σώματός σου. Είναι σημαντικό να συζητήσεις αυτά τα συναισθήματα με κάποιον ειδικό στην ψυχική υγεία, όπως ένα ψυχολόγο ή έναν ψυχίατρο. Οι εμμονές σχετικά με το βάρος και την εικόνα του σώματος μπορούν να είναι επιβλαβείς για την ψυχική και σωματική υγεία σου!

Οι εμμονές μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητικές συμπεριφορές και σκέψεις και είναι σημαντικό να βρεις τρόπους για να αντιμετωπίσεις αυτά τα συναισθήματα με υγιή τρόπο. Ένας ειδικός στην ψυχική υγεία μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις ρίζες αυτών των σκέψεων και συναισθημάτων και να αναπτύξεις υγιείς στρατηγικές για τη διαχείρισή τους.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά σώματα και είναι σημαντικό να αγαπάς και να σέβεσαι το δικό σου σώμα. Οι εκφράσεις αποδοκιμασίας προς τους άλλους, λόγω του σωματικού τους βάρους, δεν είναι σεβαστές και μπορεί να προκαλέσουν βλάβη και πόνο στους άλλους.

Το σημαντικότερο είναι να επιδιώκεις την ψυχική και σωματική υγεία και να ζεις μια ζωή όπου νιώθεις ευχαριστημένος και ευτυχισμένος. Συζήτησε με έναν ειδικό για τα συναισθηματικά σου ζητήματα, προκειμένου να βοηθηθείς ώστε να αντιμετωπίσεις αυτήν την εμμονή και να βρεις τρόπους για να αναπτύξεις μια θετική σχέση με το σώμα σου!
Σχόλια απάντησης (2)
Ανώνυμος 
Ανώνυμος (Συντάκτης ερώτησης)
08-09-2023, 22:05
Ναι, μα είμαι μόνο 16. Τι θα πουν οι γονείς μου όταν μάθουν πως πήγα σε ψυχίατρο; Θα θυμώσουν πολύ, γιατί κανείς δεν ξέρει αυτό το πράγμα και δεν πρόκειται να το πω πουθενά. Επίσης, με αυτούς που μιλάω, δεν τους πειράζει καθόλου. Ίσα ίσα που κάνουν αστεία με τις κοιλιές τους χοροπηδώντας και ζουλώντας τες.
aitenos 
Εκτός σύνδεσης aitenos, άνδρας?? χρ.
08-09-2023, 22:26
Κατανοώ τις ανησυχίες σου σχετικά με το πώς θα αντιδράσουν οι γονείς σου σε αυτήν την κατάσταση. Είναι δύσκολο να αποφασίσεις να ζητήσεις βοήθεια όταν φοβάσαι τις αντιδράσεις των άλλων. Ωστόσο, η ψυχική σου υγεία είναι σημαντική, και αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι υποστήριξη, είναι σημαντικό να την αναζητήσεις.

Σκέψου το ενδεχόμενο να μιλήσεις με τους γονείς σου σχετικά με την ανησυχία σου για την ψυχική σου υγεία και προσπάθησε να τους εξηγήσεις ότι αντιμετωπίζεις ορισμένα συναισθηματικά προβλήματα και ότι θα ήθελες τη στήριξή τους για να τα αντιμετωπίσεις.

Αν δεν νιώθεις άνετα να μιλήσεις απευθείας με τους γονείς σου, μπορείς να σκεφτείς το ενδεχόμενο να ζητήσεις βοήθεια από έναν κάποιον άλλον ενήλικα που εμπιστεύεσαι, ο οποίος μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις την κατάσταση.. Το σημαντικότερο είναι να μην αφήσεις αυτά τα συναισθήματα να παραμείνουν ανεξέλεγκτα.

Αν και πάλι δεν μπορείς, τότε πρέπει απλά να περιμένεις μέχρι να ενηλικιωθείς και να πας τότε.
lemonaki 
08-09-2023, 21:57
Θα σχολιάσω μόνο για το θέμα της εμφάνισης, θεωρώ ότι είσαι μια χαρά και δεν έχεις να ντρέπεσαι για κάτι..
Κάπως έτσι είναι και το σώμα του αγοριού μου και μου αρέσει πραγματικά έτσι όπως είναι.
Αν λοιπόν θέλεις μετά τα 30 να ξανά γίνεις έτσι, τότε αυτό σημαίνει πως σου αρέσει πραγματικά αυτό, οπότε δεν έχεις λόγο να ντρέπεσαι ή να νιώθεις άσχημα κλπ.! 
Just embrace it! :)

Έχεις παρόμοια ερώτηση ή θα ήθελες να ρωτήσεις κάτι άλλο;
ΡΩΤΗΣΕ
Σχετικές ερωτήσεις
Άλλες ερωτήσεις από την ίδια κατηγορία