Ανώνυμος 

Καλησπέρα. Είμαι φοιτητής 19 ετών και έψαχνα δουλειά για το καλοκαίρι. Ένας φίλος σου με σύστησε σε μια εταιρία γνωστού για θέση ρεσεψιόν σε κτήριο. Προφορικά μου υπωθηκε πως θα δουλεύω 5 8ωρα κι ένα 12ωρω. Μετά από λίγο καιρό υπέστησαν καταστροφές στο σπιτι μου στην Κινέττα π μένει ο πατέρας μου και λόγο αυτού μια μέρα πριν υπογράψω αρνήθηκα. Μου είπαν όμως πάλι προφορικά πως θα έχω 2 ρεπό. Εν τέλει υπέγραψα αλλά δε μου δωθηκε χρόνος να διαβάσω τη σύμβαση και ενώ ζήτησα αντίγραφο μου λέγαν θα μου το δώσουν αλλά δεν το έκαναν. Όταν βγήκε το επίσημο πρόγραμμα του μήνα, 2 μέρες αφού ξεκίνησα είχε πολλά παραπάνω 12ωρα  και πολλές απανωτές μέρες με λίγα ρεπό. Εγώ προειδοποίησα πως αν δεν γίνει το πρόγραμμα όπως είχε συμφωνηθεί θα έφευγα κι επειδή έγινε μόνο μιαα χαζή αλλαγη(μου άλλαξαν ένα ρεπό κι ένα δώδεκαωρο για να έχω 2 ρεπό συνεχόμενα) εγώ άφησα τα πράγματα μ ένα σημείωμα κι έφυγα για Κινέττα. Σήμερα, μια μέρα μετά μου ζητάνε να πάω να υπογράψω, αλλά νομίζω πως απλά θέλουν να με πριξουν να κάτσω και δεν έχω όρεξη να κάνω ταξίδια για αυτόν το λόγο. Είναι απαραίτητο να πάω η γίνεται να με απαλλαξουν χωρίς να πάω να υπογράψω?(δεν έχω ασφαληστει στο ΙΚΑ θα πήγαινα αύριο απλά παραιτήθηκα, το λέω αν παίζει κάποιο ρόλο στο θέμα μου)
01-08-2018, 17:51
2018-08-01T17:51:08+03:00
https://www.answers.gr/uploads/erotiseis/40_1024x512.jpg
1
Απάντησε στην ερώτηση
Συνδέσου στον λογαριασμό σου, για να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση.
Απαντήσεις (1)
pstorm 
03-08-2018, 21:54
Καταρχήν θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου για τις καταστροφές του σπιτιού σου στην Κινέτα (να φανταστώ έχει να κάνει με τις πρόσφατες φωτιές;).
Ήταν όντως λάθος αρχικά που δεν διάβασες την σύμβαση, και δεύτερο λάθος που δεν αιτήθηκες/απαίτησες επιτόπου ένα αντίγραφό της.
Σχετικά με το: "2 μέρες αφού ξεκίνησα είχε πολλά παραπάνω 12ωρα και πολλές απανωτές μέρες με λίγα ρεπό", να ξέρεις ότι δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να δουλέψεις παραπάνω από 5 συνεχόμενες ημέρες.
Σχετικά με το "μια μέρα μετά μου ζητάνε να πάω να υπογράψω", δεν υπέγραψες αρχικά την σύμβαση όπως μας είπες; Ή εννοείς να υπογράψεις την παραίτηση; Αν εννοείς αυτό, πήγαινε υπέγραψε ώστε να λυθεί επίσημα η σύμβαση σας, εφόσον δεν θέλεις να συνεχίσεις την εργασία σου εκεί.

Έχεις παρόμοια ερώτηση ή θα ήθελες να ρωτήσεις κάτι άλλο;
ΡΩΤΗΣΕ
Σχετικές ερωτήσεις
Άλλες ερωτήσεις από την ίδια κατηγορία