Ανώνυμος 
Τα τελευταία 2,5 χρόνια είμαι σε μια σχέση πολύ τοξική. Υπάρχει πολύ ζηλεια, πολλοί τσακωμοι και ειλικρινά νιώθω ότι εχω χάσει τον εαυτό μου. Μου έχει πει αρκετές φορές ψέματα και μου έχει δώσει αφορμές να πιστεύω οτι με έχει απατησει χωρις όμως να το ξέρω σίγουρα. Κάνω 24/7 στο μυαλό μου εικόνα αυτά τα πράγματα και δεν μπορώ να ηρεμήσω με αποτέλεσμα να έχω πολύ θυμό απέναντι του και απίστευτη στεναχώρια. Κλαίω, παθαίνω κρίσεις πανικού, νιώθω τρομερό άγχος. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να τον αφήσω. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές αλλά τον αγαπάω και πάντα γυρνάω. Ίσως φταίει το ότι προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι μου λέει αλήθεια καθώς δεν έχω αποδείξεις για κάποια πράγματα, μόνο βάσιμες υποψίες. Δεν αντέχω μακριά του αλλά και μαζί του είναι αυτή η κατάσταση.. μου λέει ότι με αγαπσει πολύ και ότι θα έκανε τα πάντα για εμένα. Του έχω δώσει πολλές ευκαιρίες αν και κάποιες φορές πιστεύω οτι νευριαζω με πολύ χαζά πράγματα πλέον και εγώ γιατί έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου όπως προανέφερα και την υπομονή μου. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ όλο αυτό...
05-03-2023, 00:09
2023-03-05T00:09:09+02:00
https://www.answers.gr/uploads/erotiseis/157_1024x512.jpg
2
Απάντησε στην ερώτηση
Συνδέσου στον λογαριασμό σου, για να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση.
Απαντήσεις (2)
ProblemSolver 
23-03-2023, 18:24
ξέρω ότι να είσαι σε σχέση είναι δύσκολο και μερικές φορές βρίσκουμε τα λάθος άτομα αλλά ο σκοπός μιας σχέσης είναι να μας κάνουν ευτυχισμένους και ανακουφισμενους καθώς υπάρχει κάποιος να μας υποστηρίζει. μπορεί όταν να βγηκατε πρώτη φορά 2,5 χρόνια πριν να εισασταν τραλα ερωτευμένοι αλλά οι εποχές αλλάζουν, όπως και οι άνθρωποι...γιαυτό και πρέπει να προχωράμε και να κοιτάμε το παρόν και όχι το παρελθόν. αν για παράδειγμα σου ήταν πολύ γλυκός και καλοσηνάτος  αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι και τώρα. πρέπει μερικές φορές να παρατάνμε το μπορεί και να σκεφτόμαστε αν όντως είναι έτσι ή απλά έτσι έχουμε πισει τον εαυτό μας να πιστεύει. αν όντως αυτός ο άνθρωπος σου δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα και τσακωμούς τότε είμαι τοξικός και θα ήταν καλύτερο να φύγεις μακριά του όσο πιο γρήγορα μπορείς καθώς τέτοιοι άνθρωποι είναι δύσκολο να αλλάξουν όσο και αν προσπαθείς. τώρα αντί να σκεφτείς το παρόν θέλω να σκεφτείς το μέλλον σας. Αποτι μπορείς να καταλάβεις δεν έχετε τώρα πια πολλά κοινά και αργά ή γρήγορα θα χωρίσετε. πρέπει να σκεφτείς επίσης αν μπορείς να δεις το δικό ΣΟΥ μέλλον μαζί με αυτόν τον άνθρωπο ή αν θα σε εμποδίσει στην καλλιέργεια του εαυτού σου ,της καριέρας σου και γενικότερα στο μέλλον σου. επίσης μπορώ να καταλάβω ότι δεν μπορείς να τον χωρίσεις επειδή τον αγαπάς  αλλά σκέψου τον άντρα που θες να έχεις και συγκρίνεται με τον δικό σου. αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι πως εκεί έξω υπάρχουν πολύ καλύτεροι άντρες από αυτόν που σου αξίζουν και θα σε υποστηρίξουν και ψυχολογικά αλλά και στην καριέρα σου. επίσης αν θελεισης να τον χωρίσεις μπορεί να νοιώσεις μόνη και άδεια ψυχολογικά. αν γίνει αυτό θα σου πρότεινα να μείνεις μακριά από σχέσεις για λίγο χρονικό διάλειμμα,μέχρι να εσθανθεις καλύτερα και να κοιτάξεις τον εαυτό σου, να τον προσέχεις και για να μεις σε σχέση καταρχάς θα πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου πρώτα!ελπίζω οι συμβουλές μου να δε βοήθησαν αντίο!
deppy96 
15-04-2023, 11:38
Φαίνεται πως έχεις περάσει (περνάς βασικά) μια δύσκολη περίοδο στην σχέση σου και είσαι σε δύσκολη και συναισθηματικά εξαντλητική κατάσταση.
Εγώ θα σταθώ μόνο στο κομμάτι των (τοξικών) συνεπειών σε εσένα, καθώς δεν μπορούμε να έχουμε την εικόνα της καθημερινής επικοινωνίας με το αγόρι σου κλπ.

Θεωρώ πως η παραμονή σε μια τοξική σχέση μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και συναισθηματική σου υγεία, όποτε σκέψου καλά την κατάσταση! Ναι μεν τον αγαπάς πολύ, όπως λες, και η απόφαση να αφήσεις μια τοξική σχέση είναι δύσκολη, αλλά εν τέλει καταλήγει να είναι ενδυναμωτική και απελευθερωτική. Δώσε προτεραιότητα στη δική σου ευημερία και να περιβάλλεις τον εαυτό σας με θετικές επιρροές.
Μας αξίζει να είμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι στις σχέσεις μας και όχι να ζούμε τοξικές καταστάσεις!

Έχεις παρόμοια ερώτηση ή θα ήθελες να ρωτήσεις κάτι άλλο;
ΡΩΤΗΣΕ
Σχετικές ερωτήσεις
Άλλες ερωτήσεις από την ίδια κατηγορία