Ανώνυμος 
Δεν μου είναι καθόλου εύκολο να αρνηθώ κάτι στον άλλον, παρότι το θέλω.
Πως μπορείς λοιπόν να πεις "όχι", χωρίς να φανείς κακός/κακιά;
18-10-2017, 17:24
2017-10-18T17:24:28+03:00
https://www.answers.gr/uploads/erotiseis/19_1024x512.jpg
2
Απάντησε στην ερώτηση
Συνδέσου στον λογαριασμό σου, για να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση.
Απαντήσεις (2)
vickysarantoy 
18-10-2017, 17:43
Όταν κάποιος σου ζητάει κάτι, βρες μία δικαιολογία για να καθυστερήσεις να απαντήσεις, όπως "θα το κοιτάξω γιατί έχω προγραμματίσει να κάνω κάτι άλλες δουλειές εκείνη την ημέρα" ή "δώσ'μου λίγο χρόνο γιατί ασχολούμαι με κάτι άλλο αυτή την στιγμή" κλπ.
Αν το συνηθίσεις, θα σε βοηθήσει στην πορεία να απαντάς ασυναίσθητα έτσι, όποτε δεν θα δίνεις άμεσα απαντήσεις, με αποτέλεσμα να έχεις χρόνο να σκεφτείς και εν τέλει να αποφασίσεις αν θες να πεις όχι.
Αν ούτως η άλλως θες να πεις όχι, τότε ο άλλος θα δει ότι δεν του το αρνήθηκες κατευθείαν, αλλά λόγω του ότι έχεις κανονίσει κάτι άλλο πχ.
pstorm 
18-10-2017, 20:37
Έχε γενικότερα υπόψιν πως οι άνθρωποι εκλαμβάνουν την άρνηση ως ένδειξη δύναμης (οπότε και σέβονται την απόφαση σου), ενώ κάποιοι άλλοι όταν δέχονται την άρνηση, προσβάλλονται ή και παρεξηγούνται. Συνηθίζεται αυτοί οι άνθρωποι (της δεύτερης εκδοχής) να παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν από τους άλλους και να μην είναι αρκετά ώριμοι ώστε να καταλάβουν ότι δεν είναι όλοι γονείς τους που θα κάνουν τα πάντα γι'αυτούς.
Με το να τους πεις 'όχι' μπορείς να καταλάβεις τι 'ρόλο βαράνε' οπότε θα πρέπει να πάρεις απόφαση να λες άμεσα 'όχι' και όχι να κάθεσαι να στεναχωριέσαι για το πως θα το λάβουν οι άλλοι.

Έχεις παρόμοια ερώτηση ή θα ήθελες να ρωτήσεις κάτι άλλο;
ΡΩΤΗΣΕ
Σχετικές ερωτήσεις
Άλλες ερωτήσεις από την ίδια κατηγορία